ZAPYTANIE OFERTOWE NR 3/2020/N
Dotyczy: sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych w wyszczególnionych
grupach żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 37 w Szczecinie, przy ul. Lucjana Rydla, 70-783 Szczecin oraz Zofii Nałkowskiej 33, 70-785 Szczecin
I . ZAMAWIAJĄCY
Gmina Miasto Szczecin, Plac Armii Krajowej 1, 70-456 Szczecin, NIP 8510309410
Szkoła Podstawowa Nr 37 im. kpt. ż. w. Antoniego Ledóchowskiego w Szczecinie
ul. Lucjana Rydla 6, 70-783 Szczecin oraz ul. Zofii Nałkowskiej 33, 70-785 Szczecin
Zapraszam do złożenia oferty na ww. zadanie. Postępowanie jest prowadzone na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień
Publicznych oraz na podstawie § 11 ust. 4 pkt 1 załącznika nr 1 do Zarządzenia Nr 303/16 Prezydenta Miasta Szczecina z dnia 28 lipca 2016r. w
sprawie zasad wykonywania w Urzędzie Miasta Szczecin i jednostkach organizacyjnych Gminy Miasto Szczecin ustawy Prawo zamówień publicznych oraz
Regulaminu Pracy Komisji Przetargowej Urzędu Miasta Szczecin (zm. Zarządzenie nr 14/19 Prezydenta Miasta Szczecin z dnia 14 stycznia 2019r. oraz Zarządzenie nr 320/19 Prezydenta Miasta Szczecin z dnia 24 lipca 2019r.)
II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów
spożywczych w wyszczególnionych poniżej grupach żywnościowych w okresie od
01.01.2021r. do 31.12.2021r. do Szkoły Podstawowej Nr 37 im. kpt. ż. w.
Antoniego Ledóchowskiego w Szczecinie przy ul. Lucjana Rydla, 70-783
Szczecin oraz ul. Zofii Nałkowskiej 33, 70-785 Szczecin.
1. Grupa I wg CPV: 01121000-1-01133000-8 WARZYWA, OWOCE I KISZONKI
2. Grupa II wg CPV: 15100000-9-151317002 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE
3. Grupa III wg CPV: 1580000-1-15982200-7 NAPOJE
Grupa IV wg CPV: 15300000-1-15333000-1 WARZYWA, OWOCE I PRODUKTY PRZETWORZONE
4. Grupa V wg CPV: 03140000-3 JAJA,
Grupa VI wg CPV: 15600000-4-15620000-2 PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA
Grupa VII wg CPV: 15400000-2-15431200-0 OLEJE I TŁUSZCZE
5. Grupa VIII wg CPV: 15300000-1-1533000-1 WARZYWA, OWOCE I PRODUKTY PRZETWORZONE (MROŻONKI)
6. Grupa IX wg CPV: 15800000-6-15899000-6 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE
7. Grupa X wg CPV: 15850000-1 PRODUKTY SPOŻYWCZE - GARMAŻERKA
8. Grupa XI wg CPV: 15500000-3-15555200-5 PRODUKTY MLECZARSKIE
9. Grupa XII wg CPV: 15200000-0-15200000-0 RYBY MROŻONE I PRZETWORZONE
2. Dopuszcza się produkty równoważne w stosunku do przywołanych w załączniku Nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia . Produkt równoważny zgodnie
ze swoją definicją musi posiadać parametry nie gorsze niż produkt wskazany przykładowo przez Zamawiającego. Wykonawca może zaproponować produkt o innej
nazwie pod warunkiem, że będzie posiadał takie same walory smakowe i jakościowe co podany przykładowy.
3. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania Umowy zgodnie z zapisami Umowy która stanowi załącznik nr 4 do niniejszego zapytania.
4. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający może przed upływem terminu składania ofert zmienić treść zapytania ofertowego. Dokonaną zmianę zapytania ofertowego Zamawiający przekazuje niezwłocznie wszystkim Wykonawcom, którym przekazano zapytanie ofertowe jeżeli zapytanie jest udostępnione na stronie internetowej, zamieszcza ją także na tej stronie.
5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, tzn. na jedną grupę lub więcej. Do każdej grupy należy złożyć oddzielną ofertę cenową (załącznik nr 2).
6. Wykonawca jest związany ofertą 30 dni od daty złożenia oferty.
III. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
Dokumenty które należy dostarczyć do Zamawiającego:
a. Oferta cenowa (zał. nr 2),
b. Oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu ( zał. nr 3)
Oferta cenowa powinna być:
1. Opatrzona pieczątką firmową;
2. Posiadać datę sporządzenia
3. Podpisana czytelnie przez wykonawcę.
Oferta powinna zawierać:
1. Wartość oferty (wartość netto, brutto) w podziale na pozycje
wymienione w formularzu ofertowym;
2. Adres lub siedzibę oferenta, numer telefonu, numer NIP.
IV. MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT
1. Termin złożenia oferty: do 10.12.2020r. do godziny 12 00
2. Ofertę sporządzoną w języku polskim zawierającą pełną nazwę
oferenta, adres lub siedzibę oferenta, numer telefonu, numer NIP, cenę
przedmiotu zamówienia prosimy składać na piśmie w siedzibie Zamawiającego w
sekretariacie Szkoły Podstawowej Nr 37 w Szczecinie ul. Rydla 6 lub
przesłać na adres e-mail: z.nowakowska@sp37.szczecin.pl lub
3. Oferty przesłane po terminie nie będą rozpatrywane.
4. Oferent może przed upływem terminu składania ofert może zmienić lub
wycofać ofertę.
5. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów
wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
6. Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie:
V. OCENA OFERT
Jedyne kryterium stanowi cena, której waga wynosi 100 %.
Cena artykułów żywnościowych, wskazanych załącznikami nr 2 do ZO powinna
zawierać:
1. koszt towaru
2. koszt opakowania
3. koszt dostawy do zamawiającego
VI. INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi Oferentów drogą
elektroniczną najpóźniej do dnia 10 grudnia 2020r.
VII. DODATKOWE INFORMACJE
Dodatkowych informacji udziela: kierownik p. Żaneta Nowakowska pod numerem
telefonu (91) 462 94 86, oraz adresem e-mail: z.nowakowska@sp37.szczecin.pl oraz Pani Bogusława Zielińska pod numerem telefonu (91) 466 84 73 oraz adresem e-mail:
Zamawiający
Dyrektor Szkoły
Janusz Cymerman
Załączniki: